31-07-2010

Rommel

Als je al geen hekel had aan de mensen van Carglass na het vorige spotje, krijg je het nu wel. Vier volwassenen in een Ford (altijd een Ford) zetten de airco op low en het aanwezige sterretje transformeert zich met mach 3 tot een setje mooie barsten. Carglass filiaalhouder Marcel zou daar toch blij mee moeten zijn. Een sterretje opvullen is de moeite niet, maar een ruit vervangen zijn toch de leukere, kostbaardere klusjes. Maar nee hoor. Wanneer er een briljant acterende, blonde dame voorbij komt grijpt Marcel de kans met beide handen aan om de toch al teleurgestelde klant een dikke veeg uit de pan te geven. "Stuk slimmer hea!"

Ik ben benieuwd hoeveel geld ze die vrouw hebben gegeven om in die reclame te verschijnen. Je ziet dat ze zich ervoor schaamt. Waarom anders zo'n enorme zonnebril op zetten?

Inmiddels hebben we al kennis gemaakt met het hele Carglass bedrijf. Paul, Wouter, Martin en nu dus Marcel. Het lijkt wel de lineup van de josti-band.

Het lijkt wel of steeds meer mensen iets publiekelijk doen/publiceren waar totaal niet over nagedacht lijkt te zijn. Vanochtend bijvoorbeeld op nu.nl; "Angelina Jolie was heroïneverslaafd". De hint zit hem in de combinatie nu.nl en het woordje "was"...

En wat te denken van Eric Dikeb. Deze man stuurt iemand het podium op bij Holland's got Talent die nog slechter zingt dan ik (weer een illusie armer) en is daarna verbaasd dat deze wordt afgezeken. De treffende omschrijving "luchtalarm" viel nog mee. Gemartelde kat had ook gekund.

Het meest treffende voorbeeld van iemand die niet nadenkt over zijn acties komt echter uit de hoek van de PvdA (verrassing!). Job Cohen roept de hele kabinetsformatie dat er "serieus moet worden gekeken naar een kabinet over rechts". Dat lukte eerst niet. Toen kwam hij tot tweemaal toe aan bod, maar hij bleef maar roepen "kijk naar een kabinet over rechts". Nu dat gebeurd is en er eindelijk een regering op stapel staat is heer Cohen zichzelf "kapot geschrokken" dat het is gelukt.

Dat is hetzelfde als een hersenoperatie laten verrichten door een miereneter en later verbaasd reageren dat het beest het brein van de patiënt heeft opgezogen.

Als je erover nadenkt is het eigenlijk verbazingwekkend hoe "goed" het land draait zonder regering... Is er iets gebeurd binnen de eigen omgeving wat drastisch veranderd is sinds het vorige kabinet is gevallen? Waarschijnlijk niet. Is het er slechter op geworden? Vrijwel zeker niet. Het lijkt krom, maar de beste periode van het land passeert wanneer er nauwelijks geregeerd wordt.

We kunnen dus eigenlijk maar één conclusie trekken. We werden geregeerd door imbicielen. Succes met de rommel mensen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten