09-10-2010

Verhaaltjes voor het slapen gaan

Hoera. Hoera. Hoi Piepeloi. Het was dierendag afgelopen maandag en dat betekent dat alle dieren over de gehele wereld in het zonnetje werden gezet, op de tijgers in het regenwoud na, natuurlijk. Kooitjes worden verfraaid met allerlei prullaria opgepikt tijdens de plaatselijke braderie en ieder huisdier word net iets harder volgemest dan normaal. Terwijl het dier zelf geen flauw benul heeft van wat er aan de hand is, scheppen de baasjes op over de nieuwste automatische bewateringssnufjes en vachtscheermachines.

Nu ben ik er zelf totaal niet van overtuigd dat de beesten zelf weten wat er aan de hand is. Heel het jaar worden de plaatselijke honden en katten dagelijks een portie voer aangemeten, maar verder wordt er niet veel naar omgekeken. Totdat het vier oktober is en de twee Dobermann's van de buurtterrorist met roze strikes uitgelaten worden. Dat soort "tributes" slaan simpelweg nergens op en kunnen wat mij betreft beter achterwege gelaten worden en achterwege gelaten worden voor de acties van een Duitser op zondagavond. De beste man had zich op het Oktoberfest vergrepen aan een aantal biertjes en besloot daarop naakt ieder dier uit de dierentuin na te doen. Maar dan wel twintig minuten lang in het midden van de nacht. De overduidelijk brakke dorpelingen konden dit niet waarderen en de beste man kon zijn roes uitslapen in de nor. Een hernieuwd bewijs dat Duitsers geen humor hebben.

Er zijn me wel meer leuke verhalen opgevallen deze week. Zo was daar het verhaal van de vrouw die in plaats van oogdruppels secondelijm in haar oog spoot. De lijm moest chirurgisch verwijderd worden van haar oogbol. Als iemand zo slaperig is dat hij/zij het verschil niet ziet tussen lijm of oogdruppels, moet je überhaupt de moeite niet nemen om dat te repareren met druppels, maar gewoon verder slapen. Bovendien; welke bosmongool bewaart secondelijm in het medicijnkastje?

En wat te denken van de Italiaanse taxichauffeur die na een lange rit in het midden van de nacht uit zijn taxi stapte om een sigaretje te roken en een vijftien meter diep ravijn in stortte. Of de bejaarde man die in Amerika zijn semi-automaat trok omdat hij vond dat jongeren hun broeken te laag droegen.

Dit soort verhalen spreken mij altijd wel aan en het geeft blijk dat er ergens in de wereld nog dingen gebeuren die het waard zijn om over te schrijven. Niet hier in dit saaie landje. Het meest bijzondere verhaal vanuit Nederland in de afgelopen week was het Friese idee om jongeren te verbieden te vissen omdat ze daar agressief van zouden worden. Of de groep jongeren die elkaar ramden op een rotonde omdat ze een wedstrijd hielden ergens het eerste aan te komen. Of de 82-jarige man die zijn kleindochter sloeg met zijn wandelstok omdat hij niet naar de vijfhonderdste herhaling van The A-Team mocht kijken.

Geen van deze verhalen heeft iets te maken met alcohol, seks of doodslag en zijn dus niet zo grappig. Als je deze verhalen aan je driejarige zoon of dochter voorleest zal deze niet met een glimlach in slaap vallen. Als je het verhaal van Jennifer LaPenta vertelt zullen ze echter zacht en vredig in slaap vallen, wetende dat er mensen op de wereld zijn die naïever zijn dan je verwacht. LaPenta moest voor de rechter verschijnen en droeg daarbij een shirt met de toepasselijke tekst "I have the pussy so I make the rules". De rechter maakte bezwaar, maar het aanbod van LaPenta om dan maar topless haar vonnis aan te horen viel niet in goede aard en ze werd veroordeeld tot twee dagen cel.

Omdat het dierendag is geweest zal ik echter afsluiten met een verhaal over een hond. Een Britse tekkel werd drie dagen na de adoptie namelijk al weer ingeruild voor een ander exemplaar omdat de eerste "niet paste bij de bank" .

Daar kan geen comedian tegenop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten