29-05-2010

Bloed

Blijkbaar heb je een stressprobleem als je uit je anus bloed... Waar de een denkt aan vet eten, de ander aan veel eten en er is ook nog iemand die denkt dat je na blootstelling aan Stella Gommans een pijnlijke vorm van mannelijke ongesteldheid krijgt, schijnt stress de meest waarheidsgetrouwe oplossing te zijn.

Vrij naar, heb je al stress, moet je ook om de 20 minuten je ondergoed vervangen...

Zou er daarom zo vreselijk veel pauze zijn tijdens de debatten op RTL4? Ik wil natuurlijk niet zeggen dat Cohen hetzelfde probleem heeft als de mindere goden, maar hij keek wel verdomd vaak naar beneden.

Hij sloeg trouwens wel twee keer een enorme flater zeg. Je kunt twisten over het maatschappelijk nut van cijfertjes, maar men verwacht wel dat je ze weet. En al zeker in de herkansing. Hoe naïef ben je als campagneleider, wanneer je de lijsttrekker niet op zo'n punt voorbereid? Iedereen wist dat hij die vraag zou krijgen, alleen Cohen niet.

Het optreden van de PvdA-leider was sowieso niet bepaald stevig. Stotteren, veel omlaag kijken en vooral langzaam reageren. Je merkte dat hij dit niet gewend was en het had ook effect op de zaal. Frits Wester vroeg hem naar een voorbeeld van "zijn doortastendheid" en de zaal begint spontaan de lachen. Welkom in de politiek Heer Cohen.

Overigens hield Wester wel veel beter leiding dan Niemann. Een debat hoort stevig te zijn en gaat op actie-reactie. Het mocht dan rommelig zijn, dat zat er bij Wester allemaal in. Niemann hield het zo ongelofelijk strak op elkaar dat er geen ruimte was om te reageren. Het was niet meer dan een partijprogramma oplezen.

En die programma's lopen verdomd veel uit elkaar. De een formuleert breekpunten, de ander wil niet met bepaalde partijen en Halsema klinkt gewoon irritant. Voor de volgende keer RTL; geef haar a.u.b. geen wangmicrofoon meer. Ons Femke heeft namelijk twee magneten in haar kaken, waardoor deze nooit van elkaar loskomen. Ademhalen klinkt daardoor behoorlijk astmatisch.

Ik ben trouwens benieuwd wat Halsema vind van wat er in Servië is gebeurd. Daar heeft een jongen van 16 namelijk zijn vader met een jachtgeweer vermoord omdat hij een slecht rapport had. Ik zie dat als een prettige vorm van ironie, maar voor Halsema lijkt me dat anders. Aan de ene kant is iedere moord volgens socialisten een aderlating, maar er is nu wel een kogel minder om reeën af te schieten. Sterven die ook wat minder snel uit...

Dat is overigens wel gebeurd bij een fuut. Ze zijn er nu achter dat ergens in één of ander gek eiland de fuut is uitgestorven. Ze hebben alleen 25 jaar gewacht met het melden daarvan, omdat ze bang waren dat er misschien nog eentje op zou duiken nadat ze het uitsterven hadden aangekondigd en dan stonden ze dus enorm voor lul.

Goed om te weten dat je je prioriteiten op een rijtje hebt.

Eigenlijk interesseert het me weer eens geen zak. Er is een vogeltje dood op een eiland waar geen levende ziel ooit van gehoord heeft. Lekker boeiend, we hebben hier genoeg vogels om onze eigendommen onder te schijten. Nut hebben die beesten ook niet. En zeg niet wekken met hun gezang. Als dat beest begint te loeien en ik ram hem op z'n hersens begint 'ie na vijf minuten echt niet opnieuw.

Het enige nut wat er schijnt te zijn is spionage. Er is in India namelijk een duif gearresteerd op verdenking van het spioneren voor buurland Pakistan. Het beest wordt bewaakt door bewapende beveiligers en mag geen bezoek ontvangen. Maar hoe gaan ze op deze manier in godesnaam achterhalen van wie dat beest is? De enige manier is om hem terug te laten vliegen naar zijn eigenaar, maar dan raak je hem meteen kwijt.

Maar, zoals altijd, heb ik een oplossing. Laat dat beest een halfuur naar een foto van Gommans kijken en laat hem daarna los. Het bloedspoor doet de rest...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten