08-05-2010

TomTom

Je ziet het altijd al aankomen. Je rijdt op een of andere provinciale weg, waar je sowieso al graag vanaf wilt om maar van die stank van koeienmest af te komen, en er zitten een paar duiven aan de kant van de weg. Rustig bezig met elkaar en met de slijmerige wormen uit de grond. Jij in je comfortabele, metalen cocon hebt nog geen notie van het mogelijke drama wat staat te gebeuren. De duif kijkt op, verschrikt. Het rochelende geluid wat in de verte te horen valt komt steeds dichterbij. Hij kijkt om. Een groot, wit object komt met een enorme vaart dichterbij. De duif schrikt, is bang, ziet dat hij wegmoet. Hij kijkt zijn mede-duif aan. Ze spreiden hun vleugels en... vliegen keihard tegen de auto aan.

Waarom is dat toch? Zijn die beesten echt zo enorm dom dat ze niet weten welke kant ze op moeten vliegen als er iets aankomt? Zien ze alles in spiegelbeeld? Zijn duiven gewoon mentaal niet in orde? Of zijn die beesten simpelweg suicidaal?

Als het laatste het geval is wil ik ze best helpen hoor... Wordt m'n auto tenminste ook niet meer ondergescheten.

Wat niet ondergescheten was, was de BBC studio voor de Britse verkiezingen (mooi bruggetje niet?). Ik heb in m'n hele leven werkelijk nog nooit zo'n waanzinnig mooie studio gezien. Ze hadden werkelijk alles uit de kast getrokken; vierentwintig kleine computerschermen voor de presentator, een enorm videoscherm, dubbellaagse studiovloeren en zelfs een heuse 3d-ruimte.

Die 3d-ruimte was overigens wel een beetje overtrokken. Zoiets kan heel erg mooi zijn en heel erg goed werken, maar ze hadden ervoor gekozen een hele goedkope tegelgraphic te gebruiken. Voor ieder kiesdistrict kwam er een tegeltje bij op de weg naar Downing Steet. Goedkoop, kinderachtig en totaal niet nodig.

Grappig was het ook om te zien dat het introfilmpje van de uitzending uit alle bekende Britse ministers bestond, behalve die van de afgelopen vijf jaar, Gordon Brown. Blijkbaar zijn de Britten er nog steeds niet overheen dat ze bestuurd worden door een Schot. Als ik een Brit was zou ik er ook niet blij mee zijn trouwens, zoek op Youtube maar eens naar de "fake smiles" van de beste man. Dan is Balkenende zo slecht nog niet...

Job Cohen lijkt trouwens de nieuwe Balkenende te worden. En dan niet op het gebied van imago, maar wel in de zin dat ik er vrij zeker van begin te worden dat Cohen onze nieuwe minister-president wordt. Ondanks de typische PvdA kenmerken, die weer duidelijk te merken waren bij Pauw en Witteman deze week.

Cohen - "Maak van 5 mei een verplichte feestdag."
Pauw - "Hoe gaat u dat betalen?"
Cohen - "Jah, euh, dat weet ik niet..."

Briljant Job, ga zo door.

Door dit soort vragen blijft Pauw en Witteman leuk. Ookal zijn zij ook wel eens de weg kwijt hoor... Gisteren was Jan-Kees de Jager aanwezig en uiteraard ging het over de grote problemen in Griekenland. Een oplossing is door alle regeringsleiders moeilijk te vinden, maar uiteraard heeft Witteman de oplossing; "Waarom roept u alle Nederlanders niet op om naar Griekenland op vakantie te gaan?". Omdat we dan onze eigen lening terug zitten te betalen...?

Al deze mensen zijn de weg kwijt. De een wat meer dan de ander, maar allen hebben duidelijk een TomTom nodig. Echter, er is één iemand in de hele wereld waarvan ik hoop dat zijn TomTom het begeeft. En dat is Paul.

Paul werkt bij Carglass. Met zijn geweldige HPX2-hars kan Paul iedere barst repareren. Zowel bij de Audi van een overactieve zakenmannen, als de Ford van een huisvrouw. Deze held kan zelfs in zijn eentje een hele voorruit vervangen! Op zich niet mis mee. Paul lijkt een aardige gozer en zal zijn werk vast wel goed doen. Maar... Paul is werkelijk 888 keer per reclameblok te zien. En hij doet er zo vreselijk lang over om zijn dodelijk saaie verhaal te vertellen, dat ik liever heb dat hij niemand helpt en gewoon lekker een of andere sloot inrijdt.

Dát zou nog eens een geweldige reclame zijn. Eerst een shot van onze fijne Paul. Laat hem zich maar voorstellen, ookal weten we allang wie hij is. We zien zijn witte Ford Transit over een mooie, rustige provinciale weg rijden, zodat je goed beeld hebt op de bestickering van de auto. Alles is vredig totdat er een duif opschrikt en tegen de auto klapt. Paul schrikt en stuurt de tussengelegen sloot in. De auto is zwaar beschadigd en zijn eigen Carglass voorruit knapt en perforeert zijn hele hoofd...

"Zelfs wij kunnen niet alles repareren. Carglass"

Waarom ben ik niet de marketing in gegaan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten