07-02-2010

Val aliens niet lastig!

Blijkbaar hebben aliens een schijthekel aan de Beatles. In 2008 werd door de NASA op de grootste platenspeler ter wereld het nummer "Across the Universe" afgedraaid in de ruimte. Supervet en boeiend natuurlijk maar nu zijn er een paar experts die zeggen dat aliens dit niet zo leuk zouden kunnen vinden.

Je doet toch wel iets heel erg goed als je jezelf expert kan noemen over het gedrag van wezens waarvan uberhaupt nog niet eens is aangetoond of ze wel bestaan. Feit blijft dat de Amerikanen deze mensen in dienst hebben en dus kunnen we ze maar net zo goed uitlachen.

Waar deze geniale grootverdieners bang voor zijn is dat aliens boos kunnen zijn over, of aanstoot nemen aan de boodschappen die mensen de ruimte sturen. Nou zijn er met dat standpunt een paar dingen mis. Allereerst zowieso het feit dat aliens tot nu toe niet bestaan, alhoewel dat voor de gemiddeld intelligente Amerikaan dat anders ligt na pareltjes als Mars Attacks! en The thing. Ten tweede het feit dat aliens, als ze al bestaan, waarschijnlijk niet zo geschapen zijn dat ze de "mensentaal" spreken. En al stuur je een plaatje van een enorm geslachtsdeel de ruimte in, weten zij dan wel wat het is?

Het zou wel humor zijn. Moet je je voorstellen dat je alles de ruimte in kan sturen als een soort enorm Batman-symbool, staan er drie dagen later vier aliens voor je stoep om te vragen of het licht uitmag omdat ze zo'n moeite hebben met slapen.

Of slapen ze niet?

Die discussie kan je eindeloos blijven voeren maar feit blijft dat je het nooit zult winnen van die experts, want zij zijn immers de experts. En daarom sturen ze ook van die geweldige berichten de wereld in, hopend dat mensen naar ze luisteren en zich wat meer bewust zijn van het buitenaardse leven.

En toch wil ik toevoegen; het intresseert me geen reet. Wat kan mij het schelen wat iemand de ruimte in stuurt? Alsof een zeurderige student uit Grafgat ook maar enige vorm van invloed gaat hebben op het feit dat aliens aanstoot aan de mensheid gaan nemen. En zowieso, als ze al dusdanig beschaafd en ontwikkeld zijn dat ze kunnen herleiden dat er een plaatje van een menselijke fallus de ruimte in gestuurd is, waarom vallen ze ons dat niet aan? Bang voor Noord-Korea?

Er is natuurlijk nog een andere optie en dat is dat aliens er precies hetzelfde uitzien als de mens. Zijn het dan nog aliens? En lijken ze dan meer op Tooske of op Freek de Jonge?

Zowieso een afschrikwekkend beeld...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten