20-02-2010

Twizzilytastisch

Vrijdagavonden zijn gewoon weer "ouderwets" leuk nu eindelijk X Factor weer terug is. Heerlijk hersenloos vermaak waar mensen zich lekker voor schut laten zetten en waar wij dan om kunnen lachen. Het blijft bizar dat ze steeds vanuit werkelijk ieder deel van het land weer debielen kunnen vinden om in de jury te zitten.

Grapje, natuurlijk. Hoe raar die mensen af en toe ook zijn, verstand van muziek hebben ze best. Kijk maar naar Lisa vorig jaar en Charlene van Idols 4 blijft wat mij betreft ook een ontdekking, maar laten we wel eerlijk zijn over het feit dat er vrij weinig "tv-sterren" de hype van het programma overleven. Jamai en Jim slaagden daarin, misschien omdat de eerste was, maar verder...? Boris doet z'n best maar om nou te zeggen dat hij een succesmonster is...

Sowieso, als je kijkt naar wie er vorig jaar in de liveshows zaten dan geeft dat toch al wel aan dat er meestal niet veel hoop te putten is uit het "talent" dat gevonden wordt. Ik bedoel; Whatever, waar ging dat over? Twee grietjes van 17 die als een soort van speedverslaafde Hepie & Hepie optreden. Klinkt best leuk als je er zelf ook aan bent, maar geen sterren.

Nu het nieuwe seizoen weer is begonnen komen de meest enorme randdebielen weer voorbij. We hebben al weer aardig wat gehad, waaronder een groene exentriekeling die toch wel heel verbaasd was dat hij niet kon zingen en een manisch depressieve koptelefoon-verkoopster, maar vooral de duo's dit jaar kunnen er wat van. Er lopen niet veel mensen rond die met meerdere mensen de top willen bereiken. En terecht want groepen zijn gedoemd te mislukken.

Gisteren ook weer. De Twizzels hoopten op hun grote doorbraak in muziekland, terwijl de rest van Nederland alleen maar hoopt dat ze door de ozonlaag breken. Dan komen ze in ieder geval niet meer terug.

Wat een stelletje randdebielen zijn dat zeg. De tering, drie volwassen "vrouwen" die als K3 op speed (terugkerend thema in X Factor) als enorme, beschimmelde zuurstokken staan te dansen met de atleticiteit van een neergeschoten stinkdier. Alles is Twizzilytastisch in hun wereld maar je moet je toch niet voorstellen dat je thuiszit en de moeder des huizes heeft dat zooitje besteld voor een kinderfeestje. Dan klinkt Clowntje Tipsy echt zo slecht nog niet.

Nog zo'n mooie was het verhaal van The Eve's. Drie deelneemsters beseften voor de inschrijfbalie al dat ze eigenlijk helemaal niet konden zingen en gingen dus maar bij elkaar, en toen weer uit elkaar omdat één van de drie ging voor "kwaliteit". Verklaart gelijk ook dat ze daarna ook helemaal geen auditie meer heeft gedaan. De rest van de groep ging solo en het eindigde allemaal in een hoop teleurstelling. Zowel voor de groepsleden die niet doorgingen, als voor de kijker die naar drie middelbare, ruziënde vrouwen moest kijken zonder verhaal en zonder boodschap.

Zien nog meer mensen hier een opvallende vergelijking in met wat er vannacht met het kabinet gebeurd is?

Om het kort te houden, de PvdA houd ermee op omdat het CDA toch tijd wil besteden aan het overwegen of ze terugkomen op het besluit van twee jaar geleden om in augustus te vertrekken uit Uruzgan. De boskabouter wil dat niet en houdt vast aan de belofte op te zouten uit Afghanenland.

Joepie de poepie, nu zitten we zonder kabinet in een periode die vrij lastig gaat worden. Ik weet dan ook niet goed wat ik hiervan moet vinden. De PvdA weg is als een pak Ice Tea na een avond stappen, maar wat er overblijft nu ze weg zijn is een hoop rommel en onzekerheid.

Niemand wilde gisteren verwijten maken. Iedereen was teleurgesteld en aangeslagen. Enorme onzin als je het mij vraagt. Allereerst zat dit er al effe aan te komen en ten tweede omdat het natuurlijk wel een extreem gunstig tijdstip is voor de PvdA. Gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en de PvdA staat er terecht ongelofelijk slecht voor. Als dat ook echt mee gespeeld heeft in de besluitvorming van gisteren ben ik dan ook oprecht heel benieuwd hoe men hierop reageert. Onze nationale reclameheld zal maandag wel enige opheldering geven.

Voor Balkenende moet het inmiddels routine zijn, een demissionair kabinet inluiden. Voor de vierde keer slaagt hij er niet in om het zaakje de goede kant op te krijgen en zijn speech vannacht was dan ook niet verbijsterend. Voorspelbaar zo je wilt. Dat Bos een eigen speech gaf verbaasde mij echter wel. Blijkbaar liggen de verhoudingen zo diep dat zelfs samen afscheid nemen er niet meer in zat. De PvdA deed het op een eigen manier en dat was zoals we dat gewend zijn van de partij; verschrikkelijk. Alle PvdA ministers op een rijtje met Bos in het midden. Het leek verdorie wel een openbare executie.

Wat een vertoning zeg. In mijn eerste blog had ik al gezegd dat ik helemaal klaar was met dit kabinet en ik moet zeggen dat ik blij ben dat het voorbij is, maar laten we als kiezer dan ook onze rug recht houden en, zonder mijn eigen politieke voorkeur in rekening te brengen, zorgen dat Wilders niet in het kabinet komt, want dan zijn we misschien nog wel verder van huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten